Architect voor verbouwing nodig?

Op zoek naar een architect voor uw verbouwproject? Ik help u graag.

Een verbouwingsproject kan een spannende, maar ook uitdagende onderneming zijn. Of je nu van plan bent om je huis uit te breiden, een nieuwe ruimte toe te voegen of een commercieel pand te verbeteren: ik sta u graag bij als architect voor ontwerp en begeleiding bij uw verbouwing.

Wat doet een architect eigenlijk bij een verbouwing?

Goede vraag! Bij een verbouwing is de architect verantwoordelijk alles wat betreft het ontwerpen en plannen van de gewenste veranderingen aan het bestaande gebouw.

Dit omvat niet alleen de esthetische aspecten, zoals het ontwerpen van een aantrekkelijke ruimte, maar vooral de functionele en technische elementen. En voeg daar in de tegenwoordige tijd zeker ook het luik duurzaamheid of energie-efficiëntie aan toe.

Als architect zal ik nauw samenwerken met u als klant om uw behoeften en wensen te begrijpen, en vervolgens een ontwerp maken dat aan deze eisen voldoet.

Bouwvergunning binnenhalen

Bij structurele veranderingen aan een woning is vrijwel altijd een Daarnaast zorg ik er ook voor dat de lokale bouwvoorschriften en regels worden nageleefd. Dit voorkomt juridische problemen en vertragingen tijdens het bouwproject. We zorgen ervoor dat we samen die felbegeerde goedkeuring van uw bouwvergunning in de wacht slepen.

Jouw project vrijblijvend eens bekijken? Maak gerust een afspraak.

Contact opnemen

Hulp bij selectie aannemers

Je bent uiteraard altijd vrij om zelf aannemers te contacteren die de verschillende fases van de verbouwing op zich kunnen nemen. Maar indien gewenst of noodzakelijk kan ik hier ook hulp bij bieden en offertes naast elkaar leggen.

Werfopvolging

De werfopvolging is daarnaast nog een belangrijk deel van de verbouwing. Wanneer de werken zijn begonnen voer ik de nodige verplichte controles uit om toe te zien op een goede uitvoering van de werken. Zijn er ontwerp- of planmatig toch nog aanpassingen nodig? Dan wordt dat uiteraard ook gedaan.

Indien nodig kan ik ook een aantal coördinerende taken opnemen, zoals het opmaken van een planning en afstemmen met de verschillende aannemers zodat er geen dubbel werk gebeurt.

Inspirerende trends voor verbouwingsontwerpen

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je verbouwingsontwerp, kan je gerust wat aandacht besteden aan de volgende trends in verbouwingsarchitectuur.

 • Open plattegronden: creëer ruimte en licht met open plattegronden.
 • Energie-efficiëntie: integreer energiebesparende technologieën in het ontwerp.
 • Minimalisme: eenvoudige en strakke ontwerpen zijn populair voor hedendaagse projecten.

Ieder pand heeft natuurlijk zijn eigen troeven en daarnaast heb je ook je eigen persoonlijke voorkeuren. Het spreekt vanzelf dat die zo veel mogelijk de boventoon zullen voeren in het ontwerp.

Portfolio

Vragen of vrijblijvend een afspraak maken? Stuur gerust een bericht  Veelgestelde vragen over een architect bij verbouwingsprojecten

  Wat kost het om een architect in te huren voor een verbouwingsproject?

  De kosten van het inhuren van een architect variëren, maar deze zijn in essentie gebaseerd op de omvang van het project en hoe uitgebreid het takenpakket van de architect voor het betreffende project finaal zal gaan.

  Ik hanteer hierin vanaf de start van het project steeds de nodige transparantie zodat je later niet voor onverwachte kosten komt te staan. Contacteer mij vrijblijvend voor een eerste afspraak.

  Waarom is duurzaamheid belangrijk in verbouwingsarchitectuur?

  Verbouwen doe je niet alleen voor de toekomst van je wooncomfort, maar ook voor de waardestijging van het pand zelf en de factor ecologie. Duurzame ontwerpen zijn  milieuvriendelijk en kostenbesparend op lange termijn en zorgen ervoor dat de woning zijn waarde behoudt, waardoor dit altijd een verstandige keuze is.

  Daarnaast zijn er natuurlijk ook de wettelijke duurzaamheidsvereisten die in de bouwvoorschriften opduiken die we moeten volgen.

  Wat doet de architect tijdens de bouwfase?

  Tijdens de bouwfase houdt de architect toezicht op het project, zorgt dat het ontwerp correct wordt uitgevoerd, en coördineert eventuele wijzigingen.